Bij overlijden

Wat te doen bij overlijden?

toebesrijnja-34

Wat te doen bij overlijden?

Als een dierbare overlijdt is het belangrijk om eerst de huisarts of dienstdoende arts te informeren. Daarna kunt u 24 uur per dag en 7 dagen in de week contact met ons opnemen. Afhankelijk van de woonplaats neemt u contact op met Gerwin Toebes of Leo Rijnja en bespreken we wanneer we naar u toe komen.

Gerwin Toebes

072 520 15 30

(regio Alkmaar, Heiloo, Bergen)

leo-rijnja

Leo Rijnja

0226 753 607

(regio Heerhugowaard, Langedijk, Schagen)

Het eerste gesprek

In ons eerste gesprek nemen we de wensen met betrekking tot de uitvaart met u door, bespreken we hoe de komende dagen zullen verlopen en leggen we de gewenste locaties voor u vast. 

Dit doen we stap voor stap, zodat u de rust kunt nemen om keuzes te maken.

Voor dit eerste gesprek kunt u al het een en ander klaarleggen:

Verzorging & opbaring

Na het overlijden van uw dierbare zorgen wij voor een respectvolle laatste verzorging en het kleden van de overledene. Indien gewenst mag u dat natuurlijk ook zelf doen, waarbij wij u zullen assisteren. Daarna volgen de dagen van opbaring. Deze periode vormt een belangrijk deel van het afscheid. Wij vinden het belangrijk dat nabestaanden de tijd voorafgaand aan de uitvaart op hun eigen manier en in alle rust kunnen doorbrengen.
U heeft daarom zelf de keuze waar de opbaring plaatsvindt.

Locaties voor opbaring van overledene

In alle rust afscheid nemen van uw dierbare

Thuis

U brengt de laatste dagen
met uw dierbare door
in een vertrouwde omgeving.

Uitvaartcentrum

Een goede keuze als thuis
opbaren niet mogelijk
of niet gewenst is.

24-uurskamer

U heeft 24 uur per dag toegang
tot uw dierbare in een uitvaartcentrum.

Speciale locatie

Is er voor u een plek met een bijzondere betekenis?
Er is meer mogelijk dan u denkt.

Ervaringen

Van harte aanbevolen

Het overlijden van een ouder is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Je wilt heel graag dat het een warm en waardig afscheid wordt. Gerwin voelt heel goed aan wat de wensen zijn en stelt de juiste vragen om de uitvaart geheel naar wens voor te bereiden en uit te voeren. Wij hadden al heel goede ervaringen met Gerwin. De uitvaart van mijn beide schoonouders heeft hij ook perfect geregeld. Gerwin is een warm mens en heel prettig in de omgang. Hij laat de initiatieven aan de nabestaanden, adviseert en begeleidt waar nodig en ontzorgt in een proces waarin dit echt heel welkom is. Wij kunnen terugkijken op een heel mooi afscheid van mijn moeder dat door Gerwin perfect is geregeld!
Dirk Breeuwer

Warm afscheid voor Marco

Een woordje van dank Leo, ook namens de familie, voor de geweldige warme en liefdevolle begeleiding tijdens het veel te vroege afscheid van Marco. De familie, evenals wij, hebben jou en je diensten als zeer prettig ervaren, professioneel, betrokken, geduldig, respectvol met een warme sympathieke uitstraling. We zullen jou zeker aanbevelen bij onze familie en vrienden, wanneer zij in deze vervelende situatie verkeren. Groeten van Geert en Carla en familie Vogelzang.
Carla Meerstad-de Kraker
Dragers