Over ons

Toebes & Rijnja Uitvaartverzorgers

Toebes & Rijnja Uitvaartverzorgers

Gerwin Toebes en Leo Rijnja zijn twee zelfstandige uitvaartondernemers met elk hun eigen werkgebied. De bundeling van hun krachten en de intensieve samenwerking waarborgt professionaliteit, zekerheid, een optimale dienstverlening én een hoge kwaliteit. Wanneer u eenmaal met Gerwin, Leo of Nel contact heeft gehad, blijft hij of zij uw persoonlijke uitvaartverzorger.

Gerwin Toebes

Ik ben geboren in Alkmaar in 1965 waar ik tot op heden woon en werk. Na de middelbare school heb ik mijn militaire dienstplicht vervult bij de Koninklijke Marechaussee. Een aantal jaren ben ik werkzaam geweest in de verzekeringen en daardoor in aanraking gekomen met de uitvaartverzorging. Hierbij heb ik ervaren dat “het dienstverlenende aspect” mij meer ligt.

Sinds 2001 ben ik uitvaartverzorger in Alkmaar en de wijde omgeving. Eerst voor een groot uitvaartbedrijf en sinds 2008 als zelfstandig uitvaartondernemer. Alle facetten van het uitvaartvak zijn mij bekend. Naast het verzorgen van de uitvaart heb ik tevens ervaring met de laatste verzorging van overledenen, het overbrengen en het rijden op de rouwauto.

Mijn streven is om de uitvaart te laten passen bij de wensen van de overledene en de nabestaanden. Tijdens de bespreking en regeling van de uitvaart wil ik graag uw vertrouwenspersoon zijn die luistert, meedenkt en alles omtrent de uitvaart, samen met u, mag en kan realiseren. Zo creëren we samen de uitvaart tot een persoonlijk afscheid geheel naar de wensen die er zijn.

Tijdens deze emotionele periode vind ik het belangrijk dat u te maken heeft met één aanspraakpunt waar u zich veilig en thuis voelt en die u helpt waar nodig bij deze diepe emotionele gebeurtenis in het leven. Ik ben dan ook gepast trots op de reacties van nabestaanden over mijn werkzaamheden de afgelopen jaren.

Ook na het afscheid kunt u op mij rekenen. Waar nodig ben ik altijd bereid u te adviseren of te helpen met de afwikkeling van diverse zaken en hoop ik een bijdrage te hebben geleverd aan het begin van een mooie herinnering.

Als uw uitvaartverzorger ben ik voornamelijk actief in: Alkmaar, Heiloo, Bergen, Schoorl, de Egmonden en Noord-Kennemerland.

Gerwin Toebes

072 520 15 30

(regio Alkmaar, Heiloo, Bergen)

toebesrijnja-3

Leo Rijnja

0226 753 607

(regio Heerhugowaard, Langedijk, Schagen)

Leo Rijnja

Na bijna 30 jaar een eigen assurantie- en makelaarskantoor te hebben gehad vond ik het in 2012 tijd voor een andere stap. Ik ontdekte het mooie vak van uitvaartverzorger en voelde gelijk dat dit helemaal bij mij past. Zoals je vroeger de traditionele begrafenisondernemer nog had, zo kan de hedendaagse uitvaartverzorger zoveel meer voor de nabestaanden betekenen.

Het motto waarmee ik mijn werk doe, staat op de achterkant van mijn visitekaartje: ‘De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in het leven van anderen’ (Nelson Mandela).

Als mensenmens is het mijn kracht om gemakkelijk verbinding met mensen te maken. Op een belangrijk kruispunt in hun leven ben ik in staat om rust te brengen bij de nabestaanden en hen volledig te ontzorgen. De combinatie van het regelen, organiseren èn begeleiden van een mooi afscheid geeft mij veel voldoening. Ik behoud altijd het totaaloverzicht en laat niets aan het toeval over.

Wat bij een uitvaart ‘hoort’ of ‘gebruikelijk’ is vind ik niet belangrijk, maar uw wensen en het verhaal van de overledene staan bij mij centraal. Daarbij is veel mogelijk, misschien zelfs meer dan u verwacht. Klassieke elementen, iets totaal unieks of een combinatie hiervan: het mag allemaal, want niets ‘hoort’. 

Tevreden ben ik pas als u zegt: ‘Dit is precies wat wij voor ogen hadden’ of ‘We hadden niet gedacht dat het zó kon!’

Als uitvaartondernemer ben ik voornamelijk actief in: Heerhugowaard, Langedijk, Schagen en de Kop van Noord-Holland.

Nel Rietbroek - Bijl

Ik heb jarenlange ervaring met werken in de Thuiszorg en ben in april 2015 begonnen bij Gerwin Toebes Uitvaartverzorging. Daarnaast volgde ik een opleiding voor uitvaartverzorger.

Mijn levenservaring en werk in de Thuiszorg maken dat ik goed in staat ben om de gesprekken met de families te voeren. Samen met de familie zorg ik ervoor dat er een waardig en persoonlijk afscheid kan plaatsvinden. Een mooi afscheid is het begin van de verwerking van het verlies van een dierbare.

Momenteel ben ik werkzaam voor zowel Gerwin als Leo. Ik voer zelfstandig besprekingen en uitvaarten uit. Deze zijn zeer verschillend van stijl, steeds aangepast aan de wensen van de familie.

Het werken als uitvaartverzorger geeft mij veel voldoening en maakt dat ik in een kwetsbaar deel van het leven samen met de familie het afscheid mag verzorgen. Dat maakt elke keer weer indruk.

toebesrijnja-4

Nel Rietbroek - Bijl

072 520 15 30

(regio Alkmaar, Heiloo, Bergen)

Gerwin Toebes verzorgt voornamelijk uitvaarten in de volgende plaatsen:

Akersloot, Alkmaar, Bakkum, Beemster, Bergen, Bergen aan Zee, Camperduin, Castricum, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Groet, Hargen, Heiloo, Koedijk, Limmen, Schermerhorn, Schoorl, Schoorldam, Stompetoren, Uitgeest, Zuidschermer

Leo Rijnja verzorgt voornamelijk uitvaarten in de volgende plaatsen:

Anna Paulowna, Barsingerhorn, Broek op Langedijk, Breezand, Burgerbrug, Burgervlotbrug, Callantsoog, Den Helder, Dirkshorn, Eenigenburg, Groote Keeten, Heerhugowaard, Hensbroek, Hoogwoud, Huisduinen, Julianadorp, Kalverdijk, Kolhorn, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Obdam, Opmeer, Oterleek, Oude Niedorp, Oudesluis, Oudkarspel, Petten, Schagen, Schagerbrug, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartenszee, Spanbroek, Spierdijk, Stroet, St. Pancras, Tuitjenhorn, Ursem, Valkkoog, ’t Veld, Verlaat, Waarland, Warmenhuizen, Winkel, ’t Zand, Zuid-Scharwoude, Zijdewind 

Vindt de uitvaart ergens anders in Nederland plaats? Ook dat is vanzelfsprekend mogelijk.