Leo heeft inmiddels alweer even geleden de uitvaart van mijn moeder verzorgd. Wij hadden de unieke kans om van te voren, toen mijn moeder nog leefde, al kennis te maken en om zo alles duidelijk te krijgen. Gek? Voor Leo niet, voor Leo is trouwens niets gek. Alles kan en niets moet. Alsof hij hier al jaren over de vloer kwam, onderging hij ‘onze test’ of wij, en vooral ik als dochter van nog maar 1 ouder, hem capabel genoeg achtte, en vooral, vertrouwde ik mijn ‘allessie’ aan hem toe, en klikte het? Met dikke vlag en wimpel doorliep Leo deze test.

Ook in de tussentijd bleef hij voor ons klaarstaan en toen uiteindelijk het trieste bericht kwam, bleek hij meer dan ooit een fantastische rots in de branding. Ondanks dat hij in de aanloop naar de uitvaart nogvele gezinnen had waar hij nodig was, kan hij iedereen het gevoel geven dat jij op dat moment zijn prioriteit bent. Niet alleen het gevoel, hij regelt het ook zo. Alles wordt 100% geregeld.

Eigenlijk omvat Leo teveel, een vakman doet hem tekort, hij doet alles met echte liefde en volledig begrip, voor hem gaat het veel verder dan ‘het is mijn werk’. Met Leo heb je ook geen ondernemer aan tafel zitten, je hebt een mens aan tafel zitten. Het allerfijnste is dat hij zo ontzettend goed is om op de achtergrond te blijven en toch alles te regelen. Aan een paar woorden heeft hij genoeg; wij voelden gelijk ‘met Leo aan onze zijde komt het goed’. Wat kan je nog meer wensen als je je dierbare een laatste plek moet gaan geven?

Lieve Leo, ik vond je simpelweg fantastisch, en je had het niet beter kunnen doen. Mijn mamsie is veilig thuis gekomen na een werkelijk schitterende uitvaart waarin echt alles geregeld was. Ik heb het heel anders meegemaakt, maar ik had werkelijk waar niemand beter kunnen treffen die ons, en later mij, zo ontzettend goed begreep, feilloos aanvoelde en zo ontzettend veel geduld had zonder ooit het gevoel te geven dat iemand teveel is. Leo, je bent een schat, en ik zal je nooit genoeg kunnen bedanken. Heel veel liefs, Miloe